26 Nisan 2012 Perşembe

Şans Bilekliği

Bu makalede, John Lawrence Reynolds'un "Gizli örgütler" adlı kitabında alıntılar yapılmıştır.
Feivel GRUBERGER 1968 yılında sekreteri ile İsrail'e gider, GRUBERGER tek amacı vardır bakmakta zorlandıüı eşi ve sekiz çocuğunun kaçıp çalışmakta olduğu sigorta şirketinin poliçelerini satmaktır. Gruberger, İsrail'e gidince çok iyi  Kabala bilgisine sahip olan Haham Yehuda Brandwein ile tanışır. poliçe satmayı bırakıp hahamdan bu dini özümsemeye başlar. Bir yıl sonra haham ölür, ve Gruberger kendini Musanın soyundan geldiğini iddia eder ve Philip Berg adını alır. Los Angeles'a döndüğünde Kabala Merkezini kurar. Eski sekreterden de iz yoktur, o artık Karen Berg olmuştur. Manevi rahatlık, iyi bir seks hayatı gibi vaatlerle üye toplamaya başlar. Eski sekreter sürekli kitap yazar ve eski inanç sistemini tuhaf bir şekilde günümüze adapte etme çabasına girerler. 2005 yılına kadar ortalama 20 cıvarında kitap yazılmıştır, kabala bebeği, kutsal soda, kokulu mumlar, "görünmeyen" bir şekilde Tanrının adı yazılı olan 72 taş satışlarına başlamışlardır.
Bu pazarlama tekniğin en tepe noktasında ( belki de en aşağılık ) en başarılı ve karlı bir pazarlama taktiği yer alıyordu: İbrani kraliçesi Rachel'in türbe örtüsünden kesildiği iddia edilen kırmızı ip. Bu ipi bir kaç kişi bileğine bağlamasıyla şans bilekliği doğmuş oldu.
Gerçek Yahudiler kutsanmış ip ve Kabalaya ait diğer şeylerin böylesine umarsızca fiyatlandırılıp satılması ve insanların bunu ciddiye alması fazlasıyla şaşırtmıştır ve büyük bir öfkeye kapılmışlardır.
Kabala merkezlerine üyelik, Kabala markalı ürünlerin satışı ve üyelerden alınan % 10 luk bir aşar vergisi sayesinde Berg'lerin cebine inanılmaz bir para girmektedir. Karen ve oğulları Beverly Hills'de yan yana malikanelerde oturmakta, Philip Berg, namı diğer Feivel GRUBERGER New York'taki Waldorf-Astoria otelinin bir katında yaşamakta. Kabala merkezi de kayıtlarda "kar amacı gütmeyen dini kuruluş" olarak geçer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...